پر بازدیدترین
خبر های ورزشی
آمار سایت
امروز
-1
دیروز
-1
هفته
-1
ماه
-1
کل
-1
 
کد مطلب: 182243
بيانيه ايران پس از تصويب قطعنامه شوراي امنيت
تاریخ انتشار : 1394/04/29 20:03:27
نمایش : 1221
وزارت خارجه جمهوري اسلامي ايران اندکي پس از تصويب قطعنامه ۲۲۳۱ شوراي امنيت سازمان ملل متحد در تاييد برجام در اين زمينه بيانيه منتشر کرد.
به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، وزارت خارجه جمهوري اسلامي ايران اندکي پس از تصويب قطعنامه ۲۲۳۱ شوراي امنيت سازمان ملل متحد در تاييد برجام در اين زمينه بيانيه منتشر کرد.

متن اين بيانيه در زير مي‌آيد؛

۱- جمهوري اسلامي ايران دانش و فناوري، از جمله فناوري صلح آميز هسته ايران را به عنوان ميراث مشترک بشريت قلمداد مي نمايد. در عين حال، بر اساس مباني محکم ايدئولوژيک، راهبردي و بين المللي، سلاح هاي کشتار جمعي و به ويژه سلاح هاي هسته اي را به طور مطلق به عنوان سلاح هايي منسوخ، غير انساني و مضر براي صلح و امنيت بين المللي، مردود مي داند. با الهام از آموزه هاي متعالي اسلامي و بر مبناي انديشه ها و سيره بنيانگذار فقيد انقلاب اسلامي،حضرت امام خميني (ره)، و فتواي تاريخي رهبر انقلاب اسلامي،حضرت آيت الله خامنه اي، که کليه سلاح هاي کشتار جمعي، به ويژه سلاح هاي هسته اي را در فقه اسلامي حرام اعلام نموده اند، جمهوري اسلامي ايران اعلام مي دارد که سياست هميشگي اش منع اکتساب، توليد، انباشت يا استفاده از سلاح هاي هسته اي مي باشد.

۲- جمهوري اسلامي ايران ضرورت امحاءکامل سلاح هاي هسته اي را،به عنوان يک ضرورت امنيت بين المللي و يک تکليف منطبق بر معاهده منع گسترش سلاح هاي هسته اي (NPT) مورد تاکيد قرار مي دهد. جمهوري اسلامي ايران مصمم است به طور فعال در کليه تلاش هاي بين المللي حقوقي و ديپلماتيک براي نجات بشريت از خطرسلاح هاي هسته اي و اشاعه آنها، از جمله از طريق ايجاد مناطق عاري از سلاح هاي هسته اي به ويژه در خاورميانه، مشارکت نمايد.

۳- جمهوري اسلامي ايران قاطعانه ابرام مي ورزد که دولت هاي عضو معاهده منع گسترش سلاح هاي هسته اي بدون تبعيض و منطبق با مواد ۱ و ۲ معاهده نبايد از بهره مندي از حقوق لاينفک خود براي توسعه تحقيقات، توليد و استفاده از انرژي هسته اي براي اهداف صلح آميز، ،باز داشته شوند.

۴- جمع‏بندي برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) در تاريخ ۲۳ تير ۱۳۹۴، نشانگر يک گام بسيار مهم توسط جمهوري اسلامي ايران و گروه ۱+۵ براي حل و فصل يک بحران غير ضروري، از طريق مذاکره و بر مبناي احترام متقابل است؛بحراني که در نتيجه‏ي اتهامات بي پايه و اساس درباره برنامه هسته اي صلح آميز ايران ايجاد، و با اقدامات ناموجه و مبتني بر انگيزه هاي سياسي عليه ملت ايران دنبال شده بود.

۵- برجام مبتني است بر تعهدات متقابل جمهوري اسلامي ايران و گروه ۱+۵، که از يک سو، موجب حصول اطمينان از ماهيت منحصرا صلح آميز برنامه هسته اي ايران شده، و از سوي ديگر، تمامي مفاد قطعنامه هاي شماره ۱۶۹۶ و ۱۷۳۷ (مصوب سال ۲۰۰۶)، ۱۷۴۷ (مصوب سال ۲۰۰۷)، ۱۸۰۳ و ۱۸۳۵(مصوب سال ۲۰۰۸)، ۱۹۲۹ (مصوب سال ۲۰۱۰) و ۲۲۲۴ (مصوب سال ۲۰۱۵) رالغو کرده و همه تحريم هاي شوراي امنيت سازمان ملل متحد و تحريم هاي مرتبط با هسته اي که توسط ايالات متحده و اتحاديه اروپايي و دولت هاي عضو اتحاديه اروپايي تحميل شده بودند را به طور جامع لغو مي کند. جمهوري اسلامي ايران متعهد است که تعهدات داوطلبانه خود را با حسن نيت و منوط به اجراي با حسن نيت همه تعهدات توسط گروه ۱+۵ وفق برجام، از جمله تعهدات متضمن رفع تحريم ها و اقدامات محدوديت ساز، اجرا کند.

۶- رفع تحريم ها و اقدامات محدوديت ساز مرتبط هسته اي توسط اتحاديه اروپايي و ايالات متحده به اين معنا خواهد بود که معاملات و فعاليت هاي مورد اشاره در برجام مي توانند با ايران و اشخاص ايراني در همه جاي دنيا بدون هراس از مجازات هاي ناشي از مزاحمت هاي فراسرزميني انجام شوند و همه اشخاص قادر خواهند بود تا با آزادي انتخاب به معاملات تجاري و مالي با ايران بپردازند. در برجام به وضوح تصريح شده است که اتحاديه اروپايي و آمريکا هر دو از بازگرداندن يا تحميل مجدد تحريم ها و اقدامات محدوديت ساز که منطبق با برجام رفع شده اند، خودداري خواهند ورزيد. تفاهم بر آن است که بازگرداندن يا تحميل مجدد تحريم ها و اقدامات محدوديت ساز از جمله از طريق تمديد، به مثابه عدم پايبندي اساسي خواهند بود که ايران را از تعهداتش به طور جزئي يا کلي معاف خواهد ساخت. برداشتن تحريم ها مستلزم اتخاذ اقدامات مقتضي حقوقي و اجرايي داخلي از جمله اقدامات تقنيني و آئين نامه اي به منظور لازم الاجرا نمودن رفع تحريم ها مي باشد. برجام مستلزم خاتمه‏ي موثر همه تدابير و رويه هاي الزامي تبعيض آميز و همچنين بيانيه هاي عمومي اي است که با هدف موافقتنامه همسويي نداشته باشد. ايران بر توافق حاصله ميان اعضاء برجام تاکيد مي نمايد که بر مبناي آن بلافاصله پس از تصويب قطعنامه شوراي امنيت در تاييد برجام، اتحاديه اروپايي، کشورهاي عضو اتحاديه اروپايي و ايالات متحده مشورت با ايران را درباره دستورالعمل هاي مربوطه و بيانيه هاي در دسترس عموم در خصوص جزئيات تحريم ها يا اقدامات محدوديت سازي که قرار است مطابق با برجام لغو شوند،آغاز خواهند نمود.

۷- جمهوري اسلامي ايران برنامه هسته اي صلح آميز ، از جمله غني سازي و تحقيق و توسعه غني سازي را منطبق با برنامه خود همان گونه که در برجام توافق شده، دنبال خواهد نمود و با طرف هاي خود از نزديک کار خواهد کرد تا اطمينان حاصل شود که اين توافق از گذر زمان به سلامت گذشته و همه اهداف خود را محقق خواهد ساخت. اين تعهد بر مبناي تضمين هايي است که گروه ۱+۵ داده اند که بر مبناي آن در اين برنامه صلح آميز بر اساس تعهداتشان مطابق برجام همکاري خواهند نمود.همچنين اين گونه تفاهم و توافق شد که از طريق گام هاي مورد موافقت با آژانس بين المللي انرژي اتمي، همه موضوعات موجب نگرانيِ گذشته و حال، قبل از پايان سال ۲۰۱۵توسط شوراي حکام آژانس بررسي و مختومه خواهند شد. آژانس بين المللي انرژي اتمي تا کنون مستمراً نتيجه گيري کرده است که فعاليت هاي اظهار شده ايران منحصراًصلح آميز هستند. بنابراين، از اين به بعد هدف از اجراي پروتکل الحاقي فراهم کردن زمينه براي «نتيجه گيري گسترده تر»بر اين مبنا است که مدرکي دال بر وجود فعاليت اظهارنشده نيز در ايران وجود ندارد. بدين منظور، جمهوري اسلامي ايران با آژانس بين المللي انرژي اتمي وفق ضوابط پروتکل الحاقي به همان گونه که در مورد همه امضاء کنندگان اعمال مي شود، همکاري خواهد نمود. در عين حال، آژانس بين المللي انرژي اتمي بايد اقدامات احتياطي لازم را براي تضمين حفاظت کامل از اطلاعات طبقه بندي شده به کار گيرد. جمهوري اسلامي ايران همواره تکاليف بين المللي عدم اشاعه اي خود را با دقت تام اجرا نموده است و با نهايت دقت همه فعاليت هاي مرتبط خود را منطبق بر پروتکل الحاقي اظهار خواهد نمود. در اين چارچوب و از آنجا که هرگز هيچ گونه فعاليت هسته اي در هيچ يک از تاسيسات نظامي وجود نداشته و نخواهد داشت، جمهوري اسلامي ايران اطمينان دارد چنين تاسيساتي موضوع درخواست بازرسي نخواهند بود.

۸- کميسيون مشترک ايجاد شده بر مبناي برجام بايستي قادر باشدتا اختلافات را به نحو بي طرفانه، موثر، کارآمد و سريع، رسيدگي و حل و فصل نمايد. نقش اصلي اين کميسيون عبارت است از رسيدگي به شکايت هاي ايران و حصول اطمينان نسبت به اين که آثار لغو تحريم هاي تصريح شده در برجام بطور کامل محقق گردند. در صورتي که آثار لغو تحريم هاي شوراي امنيت سازمان ملل متحد، يا تحريم ها يا اقدامات محدوديت ساز مرتبط با هسته اي اتحاديه اروپايي و ايالات متحده به وسيله تداوم اعمال يا تحميل تحريم هاي جديد با ماهيت و گستره‏ي همسان يا مشابه تحريم هايي که قبل از روز اجرا برقرار بودند، مخدوش گردد،جمهوري اسلامي ايران اختيار خواهد داشت تعهدات خود وفق برجام را مورد تجديد نظر قرار دهد؛ فارغ از اينکه چنين تحريم هاي جديدي بنا به دلايل مرتبط هسته اي يا ديگر دلايل وضع شوند، مگر اين که مسائل در طي يک دوره زماني کوتاه و معقول اصلاح گردند.

۹- اقدامات متقابل پيش بيني شده در سازوکار حل و فصل اختلافات در برجام در واکنش به عدم پايبندي اساسي، به عنوان آخرين حربه در نظر گرفته شده اند، و در صورتي به کار گرفته خواهند شد که عدم پايبندي اساسي تداوم يابد و طي ترتيبات در نظر گرفته شده در برجام جبران نشده باشند. جمهوري اسلامي ايران چنين اقداماتي را بسيار غيرمحتمل قلمداد مي کند چرا که هدف، تضمين پايبندي است نه فراهم ساختن بهانه اي براي برگشت پذيري خودسرانه يا ابزاري براي فشار يا اعمال نفوذ. ايران متعهد است تعهدات داوطلبانه خود را به طور کامل و با حسن نيت اجرا کند. به منظور حصول اطمينان ازپايبندي مستمر همه اعضاء برجام، جمهوري اسلامي ايران تاکيد مي کند در صورتي که سازوکار مذکور عليه ايران يا اشخاص ايراني اعمال شوند و تحريم ها به ويژه تدابيرشوراي امنيت اعاده گردند، جمهوري اسلامي ايران اين کار را به منزله مبنايي براي توقف اجراي تعهدات خود وفق برجام و تجديد نظر در همکاري اش با آژانس بين المللي انرژي اتمي تلقي خواهد نمود.

۱۰- جمهوري اسلامي ايران تفاهم مشترک و توافق صريح همه طرف هاي شرکت کننده در برجام را مورد تاکيد قرار مي دهد که بر مبناي آن مفاد قطعنامه ۲۲۳۱ شوراي امنيت در تاييد برجام، به مثابه مفاد برجام نبوده و به هيچ وجه نمي تواند اجراي برجام را تحت تاثير قرار دهد.

۱۱- دولت جمهوري اسلامي ايران مصمم است به طور فعال براي ارتقاء صلح و ثبات در منطقه در مواجهه با تهديد فزاينده‏ي تروريسم و افراط گرايي خشونت بار کمک کند. ايران نقش پيشرو خود را در مبارزه با اين خطر ادامه خواهد داد و آماده است با همسايگان خود و جامعه بين المللي در پرداختن به اين تهديد مشترک جهاني بطور کامل همکاري نمايد. علاوه بر اين، جمهوري اسلامي ايران تدابير لازم براي تقويت توانمندي هاي دفاعي خود به منظور حراست از حاکميت، استقلال و تماميت ارضي خود در مقابل هر گونه تجاوز و همچنين مقابله با تهديد تروريسم در منطقه را ادامه خواهد داد. در اين چارچوب، توانمندي هاي نظامي ايران از جمله موشک هاي بالستيک، منحصرا براي دفاع مشروع هستند. اين تجهيزات براي قابليت حمل سلاح هاي هسته اي طراحي نشده اند و بنابراين، خارج از حيطه يا صلاحيت قطعنامه شوراي امنيت و پيوست هاي آن مي باشند.

۱۲- جمهوري اسلامي ايران انتظار دارد همانگونه که در مقدمه قطعنامه ۲۲۳۱ پيش بيني شده است،شاهد تحقق معنادار تغيير بنيادين در رويکرد شوراي امنيت باشد.شورا سابقه سياهي در رفتار با ايران دارد که از سکوت توأم با رضايت شورا در مواجهه با تجاوز صدام حسين عليه ايران در سال ۱۹۸۰ آغاز شد و با امتناع شورا حتي از محکوم کردن، چه برسد به اقدامي عليه، استفاده انبوه، سيستماتيک و گسترده از سلاح هاي شيميايي توسط صدام حسين عليه رزمندگان و غيرنظاميان ايراني طي سال هاي ۱۹۸۴ تا ۱۹۸۸ و همچنين حمايت مادي و اطلاعاتي چندين عضو شورا از جنگ شيميايي صدام حسين ادامه يافت. حتي بعد از اين که صدام حسين کويت را مورد تهاجم قرار داد، شوراي امنيت نه تنها به طور لجاجت آميز از اصلاح و جبران کينه توزي خود عليه ملت ايران امتناع کرد، بلکه پا را از اين نيز فراتر گذاشت و عليه اين قرباني جنگ شيميايي و سکوت مماشات گرانه شورا در قبال آن، به تحميل تحريم هايي پرداخت که علي الظاهر به بهانه نگراني از سلاح هاي کشتار جمعي وضع شده بودند.در عوض آن که حداقل اين واقعيت را مورد توجه قرار دهد که ايران حتي اقدام صدام حسين در استفاده از سلاح هاي شيميايي را تلافي نکرده است، شوراي امنيت بر اساس اتهامات بي پايه و بر مبناي انگيزه هاي سياسي به اقدام عليه ايران شتافت و طيف گسترده اي از تحريم ها را عليه ملت ايران با هدف مجازات مقاومت آنها عليه فشار زورگويانه براي کنار گذاشتن برنامه هسته اي صلح آميزشان به نحو ناموجهي تحميل کرد. مهم است يادآوري شود اين تحريم ها که نبايست از همان ابتدا تحميل مي شدند، اکنون بر اساس برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ بايد لغو شوند.
۱۳- بنابراين، جمهوري اسلامي ايران همچنان بر موضع خود مبني بر اين که همه تحريم ها و اقدامات محدوديت سازي که عليه ملت ايران وضع و اعمال شده اند از جمله آنهايي که به بهانه برنامه هسته اي ايران اعمال شده اند، بي پايه و اساس، ناعادلانه و غيرقانوني بوده و هستند پافشاري مي نمايد. در نتيجه، هيچ چيزي در برجام نبايد به نحوي تعبير و تفسير شود که بطور مستقيم يا غير مستقيم به معناي پذيرش يا مماشات جمهوري اسلامي ايران نسبت به مشروعيت، اعتبار يا قابل اجرا بودن تحريم ها و اقدامات محدوديت ساز تصويب شده توسط شوراي امنيت، اتحاديه اروپا يا دولت هاي عضو اتحاديه اروپا، ايالات متحده يا هر کشور ديگري عليه ايران باشد؛ همچنين نبايد به معناي چشم پوشي يا محدوديت در اعمال هر گونه حقي که جمهوري اسلامي ايران وفق قوانين ملي، اسناد بين المللي يا اصول حقوقي مربوطه دارد، تعبير و تفسير شود.

۱۴- جمهوري اسلامي ايران اطمينان دارد که اجراي با حسن نيت برجام توسط همه اعضاء برجام به اعاده اعتماد ملت ايران که به نحوي ناعادلانه متحمل فشارها و زورگويي هاي غيرقانوني به بهانه اين بحران ساختگي بوده اند، کمک خواهد کرد و فرصت هاي جديدي براي همکاري در جهت پرداختن به چالش ها واقعي جهاني و تهديدات واقعي عليه صلح منطقه اي خواهد گشود. دير زماني است که منطقه ما دچار تنش هاي ناروا شده است، در حالي که افراط گرايان و تروريست ها مشغول تثبيت خود و پيشروي هستند. زمان آن فرا رسيده است که توجه و تمرکز بر اين تهديدات قريب الوقوع معطوف گردد و روش هاي موثر براي شکست دادن اين تهديد مشترک دنبال و پيگيري شود.
 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
شهرستان فارسان در یک نگاه
شهرستان فارسان در يک نگاه

خبرنگار افتخاري
خبرنگار افتخاري

آخرین اخبار
اوقات شرعی
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8 google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html